Päivän smoothie – Puolukka-banaani

Syksyn marja, puolukka, on aivan loistava kotimainen (luomu)marja siinä missä muutkin makeammat ”perusmarjamme”. Happamuutensa vuoksi puolukka sellaisenaan lienee kuitenkin hieman harvemmin käytetty, hillona varmasti useimmille tuttu. Tuoreiden puolukoiden napostelu ei mene ihan siinä missä mustikan tai mansikan. Itse pidän happamista mauista, joten puolukkakin uppoaa mukavasti. Pieninä määrinä jopa ihan sellaisenaan, mutta smoothiessa ihana, kirpakka ja raikas ainesosa. Ja tietysti terveellinen. Puolukassa on mukavasti mm. kalsiumia ja magnesiumia sekä flavonoideja ja lignaania (kasviestrogeeni, jolla saattaa olla syöpää ja verisuonitauteja ehkäisevä vaikutus) . Karpalon ohella puolukan väitetään myös ehkäisevän ja hoitavan virtsatietulehduksia.

Kaksi annosta

  • ~300 g tuoreita tai pakastepuolukoita
  • 40 g banaaniproteiinijauhetta
  • 2 dl kookoskermaa
  • 30 g pellavansiemenrouhetta

Ainekset blenderiin ja sekaisin. Makeuttamiseen voi tarvittaessa käyttää esim. hunajaa. Notkistamiseen käytin itse ehkä desin verran vettä, jolloin massa pysyi vielä ihan mukavasti lusikoitavana. Pilliversioon voi nestettä lisätä hieman reilummin.

Isukille kiitos puolukoista! Eiköhän näillä marjavarastoilla taas pärjätä omavaraisesti pitkälle kevääseen :)

Comments
4 Responses to “Päivän smoothie – Puolukka-banaani”
  1. Moro, Hermis! Miten supersynteettisten proteiinijauheiden syöminen sopii kivikautis-paleo-viidakkonainen -dieettiin?

  2. Hermis sanoo:

    Oikein hyvin! :)

  3. Niin mutta tarkoitinkin kyseisen dieetin filosofiaan ja/tai oppeihin ja/tai prinsiippeihin? Onkohan yleistä? Vai vain bodari-tyyppisillä paleoilijoilla?

  4. Hermis sanoo:

    Mun mielestä heraproteiini ei sodi Paleo -filosofiaa vastaan. Jonkun toisen mielestä asia voi olla toisin. Mutta lupaan käsitellä tätä aihetta tarkemmin tulevassa Paleo -postauksessa. Kunhan vaan saisin sen aikaiseksi ;)

    On ihan yleistä, että Paleota noudattavat ”urheilijat” (eivät vain bodarit ;)) käyttävät heraa. Myöskin Paleo -gurut (esim. ”Paleo -professori” Loren Cordain) sitä suosittelevat tai pitävät ainakin sallittuna lisäravinteena täydentämään perusruokavaliota.

Jätä kommentti