Mehevät jauhelihapihvit

Pitkästä aikaa reseptipostausta. Tai ylipäätään mitään postausta. Feisbuukki toimii nopeammin ;). Mutta on huono väline reseptien jakoon. On tässä muutakin tullut alkutalven mittaan kokkailtua, mm. aivan loistavaa paneroitua kampelafilettä. Aika vaan on ollut kortilla. Tai jaksaminen. Tai viitsiminen. Selityksiä, I know.. hah hah! Whåtever! Tänään, tässä ja nyt kuitenkin mehevät jauhelihapihvit paleo tyyliin! Tällä kertaa vaistojen viemänä kaappien antimista ja ihan omasta päästä.

Mehevät jauhelihapiffit

Ainekset

  • ~400 g luomujauhelihaa (kukin käyttäköön sitä minkä parhaaksi kokee, itsellä Herefordin pihvilihaa vielä pakkasesta)
  • ~0,5 dl kookosmaitoa tai -kermaa
  • ~0,5 dl mantelijauhoa
  • 1 luomumuna
  • tuoretta persiljaa
  • sipulia maun mukaan
  • tuoretta paprikaa maun mukaan (~1/4 paprika meni tänään)
  • Himalajan suolaa
  • maustepippuria
  • chilimaustesekoitusta

Näin se käy!

Tumpelommaltakin… ;)

  1. Sekoita kookosmaito tai -kerma mantelijauhojen kanssa. Anna turvota hetki.
  2. Lisää silputtu persilja, muna ja mausteet. Sekoita.
  3. Kuullota pieneksi kuutioitu paprika ja sipuli pannulla.
  4. Lisää seokseen jauheliha sekä pannulla pehmennyt sipuli-paprika -seos.
  5. Vaivaa taikina tasaiseksi. Joo, ällöhommaa, mutta somebody`s gotta do it!
  6. Pyöräytä kostutetuissa käsissä isot lihapullat, jotka painelet pihveiksi. Koolla ei ole väliä. Toinen tykkää isommista. Minä väänsin 10 pientä, 60-65 grammasia, joita syö kivasti kolme kerralla. Ei lopu heti kesken.
  7. Ruskista pihvelöt molemmin puolin pannulla.
  8. Siirrä pannulta uunipellille ja uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi pariinsataan asteeseen kypsymään.
  9. B-Eat it! Höyrytettyjen tai soseutettujen kasvisten kanssa. Mun lemppari on kukkakaali-parsakaalikombo. Yleensä höyrytettynä ja suolattuna. Valkosipulimajoneesin kera. Koska olen edelleen laiska ja nähnyt jo riittämiin vaivaa piffien pyöräyttämisessä.
Mainokset
Comments
2 Responses to “Mehevät jauhelihapihvit”
  1. E sanoo:

    Kiitos inspiraatiosta jauhelihapihveihin, tuunailin reseptiä äsken hieman (mm. tuoreella, silputulla pinaatilla ja miedolla chilipaprikalla) ja lopputulos oli mitä mainioin :)
    En oo itse ikinä tajunnu lisäillä tuota mantelijauhetta, mutta sillä oli kyllä positiivinen vaikutus pihvien koostumukseen.

  2. Ollos hyvä vaan, E! Sähän olit nopee testaaja! :D

    Tuunausmahdollisuudet ovat tosiaan rajattomat. Perustaikinan sekaanhan voi heittää mitä vaan! Mitä nyt sattuu jääkaapista löytymään. Mun suosikkeja ovat myös tuore basilika ja aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Näistä tulee niitä välimerellisiä pihvejä tai pyöryköitä :)

    Jees, juurikin mantelijauheen (ja kookosmaidon ;)) ansioista nämä ristittiin ”meheviksi” :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: